Foto: Feyenoord

Feyenoord heeft de strafmaat bepaald voor Crysencio Summerville vanwege onacceptabel gedrag ten opzichte van medespeler Mats Knoester, twee weken geleden.

De 17-jarige jeugdinternational blijft tot 1 januari 2019 geschorst en zal direct daarna voor de rest van het seizoen worden verhuurd. Bovendien krijgt Summerville de maximale boete opgelegd die volgens zijn contract mogelijk is en geeft Feyenoord hem een nog nader te bepalen taakstraf.

Verder zal de club de speler extra mentale begeleiding geven, om hem niet alleen te straffen maar Summerville ook te helpen. Feyenoord komt tot dit uitgebreide pakket aan maatregelen, nadat het direct na het incident de speler al voorlopig schorste en afgelopen week bij alle betrokkenen hoor- en wederhoor toepaste om alle feiten rond het incident op tafel te krijgen.

Summerville heeft inmiddels aangegeven de straf(fen) te accepteren en nogmaals zijn excuses te zullen maken aan Mats Knoester, zijn familie en de complete spelersgroep van Feyenoords hoogste jeugdelftal.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN