De film over Dirk Kuyt komt zondag 15 oktober op tv. De hoofdpersoon zelf werkt intensief aan een leven na zijn voetbalperiode. Hierdoor zit Kuyt niet in de positie om in het openbaar over Oranje of Feyenoord te praten. Zo heeft hij besloten om geen interviews meer te geven. Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen zou dit niet komen door eventuele onvrede over de club.

Het heeft alles te maken met het traject dat is ingezet in de Kuip. Kuyt wordt namelijk klaargestoomd om op termijn technisch directeur Martin van Geel op te volgen. Daarin werkt hij al als een soort ‘secondant’ van Van Geel. Hij is niet dagelijks op de club, maar loopt, als hij aanwezig is, op veel plekken rond.

Zo schoof Kuyt al aan bij een directieoverleg, kijkt hij binnenkort intensief rond bij de jeugdopleiding en staan er cursussen voor hem op het programma. Ook Rob Jansen denkt dat een bestuurdersrol op Kuyt’s lijf geschreven is: “Dirk loopt mee, leert het vak. Wij denken dat het management hem op het lijf is geschreven. Hij volgt ondertussen ook de trainerscursus UEFA A”, aldus Jansen in het AD.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN