Foto: Feyenoord

Eljero Elia hoopt in zijn laatste jaren van zijn carrière terug te keren bij Feyenoord en Oranje. De 31-jarige speler speelt momenteel bij het Turkse Basaksehir.

Bij Feyenoord werd Elia in 2016 kampioen. “Ik bleef op de achtergrond met Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi. Wij hoefden niet in de spotlights, ons werk zat erop. We wisten heel goed wat we hadden bereikt. Het was meer: job done.”

“Ik koester het moment, maar ik denk gewoon niet in hoogtepunten. Misschien dat ik er na afloop van mijn carrière tijd voor heb, maar nu wil ik kampioen worden met Basaksehir en dan terug naar Feyenoord om het daar ook wéér te worden en Nederland nog een keer de echte Eljero Elia te laten zien.”

Elia vindt het jammer dat hij momenteel niet in de plannen van bondscoach Ronald Koeman voorkomt. Zijn laatste interland dateert van juni. “Ik heb Oranje niet uit mijn hoofd gezet. Normaal gesproken selecteer ik mezelf, gewoon door goed te spelen. In dat geval vind ik dat ik in de selectie hoor. Begrijp me goed, ik zeg niet dat ik erin móét, hè, integendeel. Het is slechts mijn mening die er eigenlijk helemaal niet toe doet.”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN