Feyenoord City
Beeld: OMA / Gemeente Rotterdam

Het lijkt erop dat er snel een besluit gaat vallen over het wel of niet doorgaan van Feyenoord City. Zo willen de deelnemende partijen snel van Feyenoord weten of zij mee willen werken aan het project Feyenoord City, wat meer is dan enkel het stadion.

“De raden van commissarissen van de club Feyenoord en van Stadion Feijenoord komen deze maand nog bijeen om te praten over de volgende stap die zij gaan zetten”, aldus een woordvoerder van Feyenoord City in het AD.

Algemeen directeur Jan de Jong heeft eerder aangegeven een garantie van 25 miljoen euro per jaar te willen. Om die reden werkt de club zelf ook aan een investeringsplan. Daarin moet Feyenoord deels eigenaar gaan worden van het nieuwe stadion.

De politiek gaat op donderdag 22 november zich buigen over de voortgang van Feyenoord City. “We moeten nu met z’n allen zeggen: hier gaan we voor. Dat vertrouwen moeten we uitstralen. Dan sta je ook sterker ten opzichte van financiers. Door de opstelling van Jan de Jong is het dossier nogal mistig geworden. Gáát hij er nog wel voor? Daarom verwachten wij nu een overtuigende go van Feyenoord”, aldus CDA’er Christine Eskes.

De PvdA wilt ook transparantie van de club. “Dat rekenen van Feyenoord, daar moet een beetje meer tempo in komen. En als ze meer tijd nodig hebben, laat ze dat dan beargumenteren. En niet met allerlei kaasverhalen aankomen. Het uitsteltrucje kennen we inmiddels, dus laat Feyenoord nu gewoon open en eerlijk zeggen waar ze mee bezig zijn. Dan kun je elkaar wat extra lucht gunnen.”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN