Stadion De Kuip

Feyenoord wist zondag van AZ te winnen. Tijdens deze wedstrijd waren er opnieuw protestdoeken te zien tegen Feyenoord City. Op één van deze doeken stond ‘Banking cowboys Nazi’s!’. Volgens de club is deze er doorheen geglipt.

Supporters klaagden de afgelopen periode juist van censuur. Dit omdat Feyenoord alleen positieve spandoeken in het stadion wil zien. Zo werd er eerder nog een spandoek met ‘Stop Feyenoord City’ verwijderd.

Het spandoek ‘Banking cowboys Nazi’s!’ was gericht tegen Goldman Sachs, de Amerikaanse bank die de voortrekker is in het financieringsplan van het nieuwe Feyenoordstadion.

Woordvoerder Raymond Salomon over het spandoek: “Bij 45.000 mensen die in anderhalf uur tijd naar binnen moeten, kan je niet iedereen van top tot teen fouilleren. Een spandoek met deze tekst was zeker ingenomen”, aldus Salomon in het AD.

Toen het spandoek eenmaal verscheen werd het niet alsnog verwijderd. “We handhaven niet ten koste van alles. We maken een afweging of we het vak op moeten gaan, we moeten aan de veiligheid van onze stewards denken. We hebben het spandoek daarna niet meer aangetroffen.”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN