Door de overtuigende 4-1 overwinning op VVV blijft Feyenoord in een positieve flow. Sam Larsson wist andermaal te scoren en lijkt de weg, samen met de ploeg, omhoog te zoeken.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam benadrukt hoe belangrijk deze overwinning is. “Je moet een overwinning op PSV dubbel verzilveren en dat is wat Feyenoord heeft gedaan. Op een goede manier, zeer terechte overwinning op een matig VVV”, aldus Krabbendam in Voetbal International.

Volgens Krabbendam boekt Feyenoord progressie qua veldspel. “Dat was vandaag ook wel te zien, VVV deed niet veel en ging met zijn allen in de zestien staan. Daar had Feyenoord niet echt een antwoord op. Dan valt de goal gelukkig door een fout in de verdediging. Dan is het voor die ploeg niet meer te doen, dan komt er ruimte voor Feyenoord en zijn ze sterk.”

Sam Larsson was tegen VVV de belangrijkste man op het veld. “Dat is voor hem positief. De laatste keer dat hem dat overkwam was bij sc Heerenveen. Larsson heeft een moeilijke periode gehad bij Feyenoord, maar wat voor hem geldt net als voor het hele elftal. Je moet het over een langere periode goed doen.”

De vraag is of Feyenoord nu door kan stoten. “Het is zo moeilijk om vooruit te kijken, we zijn van Feyenoord alles gewend. Maar dit is precies wat Feyenoord wilde, het gat is verkleind en de achterstand rond de winterstop moest niet te groot zijn, dat je al volledig voor alles uitgeschakeld bent, dat hoeft niet.”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN