Foto: Feyenoord

Jordie van Leeuwen tekende vorig seizoen zijn eerste profcontract bij Feyenoord. De doelman staat tot de zomer van 2021 vast in Rotterdam en hoopt in de toekomst het eerste te halen.

“We hadden net de bekerfinale gewonnen van PSV waarna ik te horen kreeg dat Feyenoord mij een contract had aangeboden. Ik was als eerstejaars A de eerste keeper van de O/19, dus ik wist wel dat ik goed bezig was. Andere spelers kregen ook een contract, dus ik hoopte er ook op. Toen ik dit hoorde, vroeg ik gelijk wanneer ik kon tekenen. Dit was geweldig nieuws”, zo blikte hij terug in het AD.

“Voor dit contract had ik zolang gestreden, het gevoel dat ik toen had was echt onbeschrijflijk. Als je mij twee jaar geleden zou hebben gezegd dat ik nu onder contract had gestaan bij Feyenoord, zou ik het niet hebben geloofd. Het is een droom die uitkomt.”

“Ik train vooral mee met Jong Feyenoord en speel wedstrijden met de O/19. Dit seizoen presteer ik goed en we hopen kampioen te worden. In zeven duels heb ik nu vier keer de nul gehouden. Dat is belangrijk voor een keeper en hoop ik dit seizoen nog veel vaker te doen.”

“Een van mijn grootste kwaliteiten is dat ik voetballend goed ben en met links en rechts kan trappen. Een minder punt is nog het goed inschatten van hoge ballen. Ik hoop mezelf goed te blijven ontwikkelen.”

“Natuurlijk moet ik dingen laten, maar ik vind het geweldig om iedere dag te mogen trainen en dit te mogen doen. Voetballen heb ik altijd het leukste gevonden dat er is. Alles gaat stap voor stap. De volgende stap is het eerste halen. Ik zal hard blijven werken om die droom te verwezenlijken.”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN