Foto: Feyenoord

De prestatie van Robin van Persie tegen FC Utrecht stond voor veel mensen buiten kijf. De aanvaller wist op fraaie wijze te scoren en is nog altijd één van de meest verfijnde spelers op de Nederlandse velden. Arnold Bruggink was één van de analisten die vol lof was over van Persie.

“Eigenlijk zou je als Eredivisie-speler, als collega, eens moeten kijken naar wat Van Persie allemaal doet. Zijn niveau is zo hoog. Alles wat hij doet, doet hij met een idee. Zijn passes zijn precies in de loop, zodat iedereen het tempo erin kan houden. Hij kijkt constant om zich heen en maakt het spel zo eenvoudig, puur omdat hij de situatie kent”, aldus Bruggink bij FOX Sports.

Ook over het doelpunt van de Oranje-topscorer aller tijden raakt Bruggink niet uitgepraat. “Wat ik het mooiste vond, was het afwerken”, aldus de voormalig PSV-middenvelder, die het schot van Van Persie vergelijkt met een tennisslag. “Hij moet naar beneden trappen, maar geeft een soort voorwaartse ‘topspinbal’. Voor hem waarschijnlijk supereenvoudig, maar zó fijn en zó briljant!”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN