Foto: Feyenoord

Al enkele jaren is het tweede elftal van Feyenoord een onderwerp van gesprek. De meeste clubs hebben inmiddels hun beloftenelftal in de voetbalpiramide zitten. Feyenoord 2 zit in een marginale maandagcompetitie zonder echte competitiviteit. Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, is fel tegenstander van de voetbalpiramide.

“Ik veroordeel andere clubs niet dat ze destijds wel zijn ingestroomd in de Jupiler League of zelfs tevreden zijn in de Tweede en Derde Divisie”, aldus Van Geel tegenover VI. “Iedereen maakt zijn eigen afwegingen. Maar ík zou niet weten hoe ik op bijvoorbeeld het niveau van de Tweede Divisie kan beoordelen of spelers de top kunnen halen. In mijn optiek ligt de toekomst op maandag met de beste tweede teams. Dan kan iedereen voetballen, van nummer 1 tot 18. In de Jupiler League spelen vrijwel zeker je nummers 12 tot en met 18 niet, omdat de hoofdtrainer van het eerste elftal ze in datzelfde weekend fit wil hebben bij zijn eigen wedstrijdselectie”, zo vervolgt van Geel.

“Kijk dan naar de eigen talenten bij de eerste selectie. Meetpunt vorig seizoen: Ajax acht, Feyenoord acht en PSV vijf. Moet ik dan twee spelers inleveren voor deelname aan die competitie? Onze prioriteit ligt bij een sterke eerste selectie en ik zie daarvoor geen meerwaarde in die piramide.De KNVB wil ons in de Hoofdklasse laten instromen. Dat gaat niet gebeuren. Dan moet je even door de zure appel heen bijten, zeggen ze in Zeist. Ik denk dat ze er niets van begrijpen. Jong AZ en Jong Ajax nemen geen supporters mee, maar dit is Feyenoord. Onze fans kennende willen die daar ook bij zijn. We worden bijna gedwongen”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN