Foto: Feyenoord

Nicolai Jørgensen stond elf wedstrijden droog, maar wist tegen AZ weer te scoren. De Deense spits was meer dan gelukkig met zijn doelpunt.

“Het was heerlijk om weer te scoren. Als je elf wedstrijden op rij niet scoort raak je wel gefrustreerd. Je gaat dan nadenken. Soms teveel en je gaat dingen doen die je niet moet doen als spits. Zo liet ik me soms veel te ver terugzakken naar het middenveld om de bal op te halen, terwijl ik eigenlijk gewoon rond de zestien moet blijven en daar mijn momenten moet kiezen om die acties te maken”, zo vertelde hij aan ELF Voetbal.

Jørgensen sprak de afgelopen weken veel met Dirk Kuyt. “Hij zei ook: praat erover met je teamgenoten. Over waar je de bal wil hebben en hoe je positie kiest. Vorig seizoen waren er meer automatismen dan dit seizoen. Dirk zei ook: ‘Nico, blijf rustig’. Robin van Persie en Roy Makaay hebben mij ook geholpen. Ook over hoe ik nog beter positie kan kiezen, vooral in en rond de zestien.”

“Het is heel fijn om iemand als Robin in de ploeg te hebben. ‘He is a magical player’ en ook een heel fijn persoon die zijn kennis graag wil delen”, vervolgt Jørgensen.

In het restant van dit seizoen hoopt hij als vanouds weer te scoren. “Doelpunten maken geeft zoveel vreugde, daar voetbal ik voor. Ik wist bijna niet meer hoe ik moest juichen na de afgelopen maanden, haha. It was a long time ago.”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN