Foto: Feyenoord

De toekomst van Giovanni van Bronckhorst is momenteel het discussiepunt bij Feyenoord. De club en de trainer gaan snel met elkaar praten en kunnen mogelijk op korte termijn duidelijkheid verwachten.

“We hebben afgesproken met de club dat we half februari gaan zitten. Ik denk er wel over na, natuurlijk, maar ik ben er nog niet 100% over uit. Ik kan niet specifiek één reden noemen om bij te tekenen, dat zijn er heel veel, maar ik ga mijn gevoel volgen”, zo vertelde Gio in gesprek met RTV Rijnmond.

De vorige keer werd er snel een akkoord bereikt. “Ja, dat gevoel was twee jaar geleden natuurlijk heel goed, als je kampioen van Nederland wordt. Maar je weet dat voetbal een proces is, dat het dynamisch is, dus dat gevoel schommelt. Daar moet je mee omgaan. Zoals ik dat de afgelopen jaren in voorspoed en tegenspoed heb gedaan en dat is nu ook zo.”

De kritiek op Gio is sinds die tijd ook toegenomen. “Ik kan er maar niet aan wennen, al die verhalen over mij in de media. Het blijft toch raar als je zo vaak in het nieuws komt. Kijk, ík kan er wel mee omgaan, maar da’s iets anders. Eerst als speler en nu in mijn rol als trainer ben je altijd nieuws in goede en slechte tijden, alleen vond ik het afgelopen week wel heel veel”, aldus van Bronckhorst in gesprek met Voetbal International.

“Zoiets doet toch wat met je, zeker in een periode dat je veel met familie bent. Zij lezen en horen ook alles wat er over mij wordt gezegd en geschreven en daar moeten we met z’n allen mee omgaan. Daarover praten we, maar het is en blijft wel iets dat we er door mijn werk gratis en voor niks bij krijgen.”

“Ik heb ergens gelezen dat het me zou steken dat ik niet of onvoldoende de credits krijg voor de prijzen die we hier de afgelopen jaren hebben gewonnen. Dat is onzin. Waarom? Kijk, ík heb die prijzen niet gewonnen, he. Niet alléén. Hebben we samen gedaan, de spelers, de staf, de mensen binnen de club. We hebben iedereen die Feyenoorder is zoveel mooie momenten gegeven. Ik heb geen waardering nodig. Niet van anderen. Het gaat er om hoe ik mezelf voel. Dan kan je wel bedenken hoe mijn gevoel is als ik thuis in mijn werkkamer zit en om me heen zie wat we allemaal hebben bereikt.”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN