In het derde deel van de 18-jarige weg naar de landstitel komen de seizoenen 2005/2006, 2006/2007 en 2007/2008 voorbij. Drie seizoenen waar tal van spelers De Kuip aandeden, maar vooral ook weer vertrokken.

Na het vertrek van Ruud Gullit en bijna al zijn 16 aankopen werd Erwin Koeman aangesteld als trainer van Feyenoord. Onder Koeman kwamen onder andere Pierre van Hooijdonk en Ron Vlaar naar De Kuip. Feyenoord begon het seizoen uitstekend en wist zelfs uit bij Ajax met 1-2 te winnen. Tot op de dag van vandaag is dat de laatste uitzege in de ArenA. Ook thuis wist Feyenoord van Ajax te winnen met 3-2. Feyenoord versloeg Ajax twee keer in de reguliere competitie, waardoor er zelfs DVD’s rondom deze twee wedstrijden werden uitgebracht. In de UEFA Cup werd Feyenoord in de Eerste Ronde al uitgeschakeld door het Roemeense Rapid Boekarest. Feyenoord werkte een prima seizoen af, in vergelijking met voorgaande jaren. Een matig einde zorgde ervoor dat Feyenoord uiteindelijk derde werd met 71 punten. Tijdens dit seizoen werden ook de play-offs ingesteld ,waar Feyenoord uiteindelijk tegenover Ajax kwam te staan. Het tweeluik met de Amsterdammers werd uiteindelijk kansloos verloren, waardoor Feyenoord opnieuw geen Champions League voetbal haalde.

Voor veel Feyenoorders was het seizoen 2006/2007 een jaar met vele dieptepunten. Opnieuw verlieten veel spelers de club, waaronder Dirk Kuyt die een miljoenentransfer maakte naar Liverpool. In de plaats voor Kuyt kwamen onder andere Stein Huysegems, Theo Lucius en de meest spraakmakende: Angelos Charisteas van Ajax. Feyenoord begon het seizoen matig, met nederlagen tegen PSV (2-1) en Ajax (0-4). Dieptepunt was misschien wel de 5-1 nederlaag tegen SC Heerenveen op de laatste reguliere speeldag, waarbij Pierre van Hooijdonk in tranen van het veld liep. Ook de rellen in Nancy waren een dieptepunt, waardoor Feyenoord uit het UEFA Cup toernooi werd gezet. Hiermee verging een mooie confrontatie met het Engelse Tottenham Hotspur, waartegen Feyenoord in 1974 de UEFA Cup won. Ook kwam Feyenoord gedurende het seizoen enige tijd onder curatele te staan. Mede hierdoor stapte Jorien van den Herik, na 14 jaar voorzitterschap, op. Uiteindelijk werd Feyenoord zevende en verliet ook Erwin Koeman de club.

Feyenoord baarde veel opzien in het seizoen 2007/2008. Bert van Marwijk keerde terug als coach en Feyenoord investeerde opvallend veel in de aankoop van ‘geroutineerde’ spelers. Feyenoord wou kampioen worden en daarvoor werden onder andere Giovanni van Bronckhorst, Nuri Sahin en bovenal Roy Makaay gehaald. Feyenoord begon ijzersterk en wist van de kleintjes te winnen. Daarentegen won het niet van clubs als Ajax en PSV. Desondanks werd het ‘winterkampioen’ en was er voor het eerst sinds jaren weer hoop op een kampioenschap. Echter ging het in de tweede seizoenshelft al gauw mis, met meerdere uitglijders. Door al die uitglijders eindigde Feyenoord op een teleurstellende zesde plek. Het seizoen werd echter goedgemaakt door de bekerwinst. Via FC Utrecht, FC Groningen, SV Deurne, FC Zwolle en NAC Breda, wist het in de finale Roda JC met 2-0 te verslaan. Uiteindelijk verliet Bert van Marwijk Feyenoord na één seizoen. Hij werd bondscoach van het Nederlands Elftal.

In deel 4 van deze 18-jarige terugblik komen de seizoenen 2008/2009, 2009/2010 en 2010/2011 voorbij. Deze seizoenen staan vooral in het teken van financiële en sportieve onrust.

Benieuwd hoe de seizoenen 2002/2003, 2003/2004 en 2004/2005 verliepen? In Deel 2 komen deze jaren voorbij.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN