Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen worden de diverse posities van Feyenoord geanalyseerd en besproken. Ditmaal komt het middenveld voorbij. Deze linie is (voorlopig) tijdens de transferperiode in stand gebleven. De contracten van basisspelers Vilhena, Toornstra en El Ahmadi zijn immers verlengd.

Voor Feyenoord is het vastleggen van deze drie dragende spelers belangrijk. Vooral voor de kwaliteit in de as van het veld. Het middenveld van Feyenoord bevat bijna alles. Het trio Vilhena, Toornstra en El Ahmadi heeft namelijk een goede balans van strijd, agressie, beweging en techniek. Karim El Ahmadi heeft de rol van aanjager hierin en moet dit seizoen als aanvoerder een leidende rol gaan vertolken. Door de ruimtes te belopen die de tegenstanders op het middenveld laten liggen bij het doorjagen, weerhoudt Feyenoord hen om op te bouwen en tussen de linies een uitweg te zoeken.

Voor Feyenoord kan de bezetting op het middenveld een zwakte zijn. De club haalde Sofyan Amrabat, die voorlopig een goede indruk maakt, en heeft daarnaast nog Renato Tapia, die op het middenveld weinig indruk wist te maken. In het verleden wisten Marko Vejinovic en Simon Gustafson ook geen indruk te maken op deze positie. Zij zijn ondertussen verhuurd aan AZ en Roda JC.

Om als middenvelder van Feyenoord te slagen moet je een flinke motor hebben. Vejinovic is bijvoorbeeld een sierlijke speler, maar heeft niet het loopvermogen van Toornstra, Vilhena en El Ahmadi. Sofyan Amrabat lijkt deze motor wel te hebben. De speler kwam over van FC Utrecht en is fysiek sterk. Feyenoord lijkt met Amrabat de opvolger van Vilhena (mocht die ooit vertrekken) al in huis te hebben.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN