Foto: Feyenoord

Robin van Persie is bezig met zijn laatste maanden als profvoetballer. Volgens de aanvaller staat een grote verandering in zijn leven te wachten.

“Het is niet niks voor mij. Het is een apart proces. Ik ben mijn hele leven niet anders gewend. Een vriend van me zei het van de week heel toepasselijk: ’Als je stopt met voetbal, is het een klein crisisje dat je beleeft.’ Een andere vriend van me, Nemanja Vidic, met wie ik op vakantie was, had een heel wijze raad voor mij. Als voetballer heb je een teammanager die aangeeft hoe laat je ergens moet zijn en een trainer die van alles voor je bedenkt. Dat valt allemaal weg. Vidic zei tegen mij: ’Op het moment, dat je stopt, moet je de coach over je eigen leven worden.’ Dat is wel een gouden tip natuurlijk”, zo vertelde van Persie in gesprek met RTV Rijnmond.

Van Persie is niet bang om in een zwart gat te vallen. “Ik vind heel veel andere sporten leuk, zoals tafeltennis, voetvolley, bowlen, tennis, golf. Dat heb ik de afgelopen vijftien jaar allemaal wel gedaan op de momenten dat het kon, maar wel altijd met de handrem erop. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn als ik die sporten volle bak kan doen. Als ik nu tennis, pak ik de ballen in de hoek niet, want ik wil niet het risico nemen dat ik net te ver ga. Straks kan ik die sporten zonder stress doen, zonder te hoeven denken aan de volgende wedstrijd.”

Van Persie voelt waardering in de Nederlandse stadions/ “Wat ik heel leuk vind en waar ik eigenlijk geen rekening mee had gehouden, zijn de reacties van de mensen. Hoe ik word benaderd door supporters van andere clubs, bijvoorbeeld bij SC Heerenveen en FC Utrecht. In Engeland ben ik elf jaar lang bij elke uitwedstrijd uitgefloten en uitgescholden. Sinds ik terug ben, voelen de uitwedstrijden ergens ook nog wel comfortabel. Dat is heel mooi om mee te maken.”

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Feyenoord-nieuws!
DELEN